Champinjoner i airfryer

Champinjoner i airfryer är ett snabbt och enkelt sätt att få smakrika och saftiga svampar med en härligt rostad yta. Perfekta som tillbehör till kött, fisk, pasta eller som en smakrik topping till sallader och smörgåsar.

Dela: Champinjoner i airfryer
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Rostade champinjoner i airfryer.

Varför laga champinjoner i airfryer?

Att göra champinjoner i airfryer är både smidigt och gott. Svampen behåller sin saftighet samtidigt som den får en fin, gyllenbrun stekyta utan att behöva mycket olja. Airfryer ger en jämn tillagning och sparar tid jämfört med stekning i panna. Champinjoner i airfryer är ett perfekt alternativ för att snabbt och enkelt lyfta smaken i dina rätter!

Så lagar du champinjoner i airfryer

Steg 1

Förbered champinjonerna
Rengör champinjonerna och skär dem i halvor eller skivor, beroende på storlek och önskad konsistens.

Steg 2

Krydda och tillsätt olja
Lägg champinjonerna i en skål. Ringla över olivolja, salt, peppar och valfria kryddor som vitlökspulver eller timjan.

Steg 3

Tillaga i airfryer
Lägg champinjonerna i airfryer-korgen i ett jämnt lager. Tillaga på 180°C i 8–10 minuter och skaka korgen efter halva tiden för en jämn stekyta.

Steg 4

Servera och njut
Ta ut de färdiga champinjonerna från airfryer och toppa eventuellt med färska örter eller riven parmesan. Servera som tillbehör eller i en sallad.

Tips för champinjoner i airfryer

För extra smak kan du tillsätta balsamvinäger eller sojasås innan tillagning. Om du vill ha en knaprigare yta kan du höja temperaturen till 200°C de sista 2 minuterna. Champinjoner i airfryer är ett utmärkt tillbehör till både vegetariska rätter och kötträtter!

Ingredienser

Tillagningstid

Champinjoner i airfryer - Kalkylator