Scones i airfryer

Att baka scones i airfryern är ett snabbt och enkelt sätt att njuta av nybakade scones utan att behöva använda ugnen. Dessa scones blir lika läckra och fluffiga som traditionellt bakade scones och passar perfekt till frukost eller fika.

Dela så andra kan laga scones i airfryer
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Scones i airfryer

Varför baka scones i airfryer?

Att baka med en airfryer har flera fördelar. För det första är det energibesparande eftersom airfryern värms upp snabbt och bibehåller en jämn temperatur. För det andra är det tidsbesparande eftersom du inte behöver förvärma airfryern lika länge som en ugn. Slutligen är det också en hälsosammare metod eftersom du ofta kan använda mindre fett.

Steg-för-steg guide för att baka scones i airfryer

Steg 1

Förbered degen: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

Steg 2

Forma sconesen: Dela degen i 6 lika stora delar och forma till runda bullar. Platta till dem något.

Steg 3

Förvärm airfryern: Sätt airfryern på 180 grader och låt den förvärmas i 3 minuter.

Steg 4

Grädda sconesen: Lägg sconesen i airfryern och grädda i 10-12 minuter eller tills de är gyllene och genomgräddade.

Tips för scones i airfryer

För extra smak kan du tillsätta russin eller torkad frukt i degen. Du kan också pensla sconesen med mjölk och strö över lite pärlsocker innan gräddning för en sötare yta.

Har du provat våra andra recept som sockerkaka i airfryer, kladdkaka i airfryer eller sötpotatis i airfryer? Om inte, klicka på länkarna för att komma till recepten. Du är alltid välkommen att se våra andra recept på Airfryer Receptbok.

Ingredienser

Tillagningstid

Scones i airfryer - Kalkylator