Pulled pork i airfryer

Pulled pork i airfryer är ett snabbt och enkelt sätt att få saftigt och smakrikt kött utan att behöva tillaga det i flera timmar. Airfryer ger köttet en fin stekyta samtidigt som det blir mört och lätt att dra isär. Perfekt till tacos, hamburgare eller som fyllning i en macka!

Dela: Pulled pork i airfryer
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Pulled pork i airfryer serverad i en hamburgerbröd med BBQ-sås.

Varför laga köttfärslimpa i airfryer?

Att laga pulled pork i airfryer är ett smidigt alternativ till långkok i ugn eller slow cooker. Med airfryer får du en krispig yta och en saftig insida på kortare tid. Dessutom behöver du inte använda lika mycket fett, och tillagningen är både snabbare och mer energieffektiv.

Så lagar du pulled pork i airfryer

Steg 1

Förbered köttet
Gnid in fläskkarrén med en blandning av salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver och spiskummin.

Steg 2

Tillaga i airfryer
Placera köttet i airfryer-korgen och tillaga på 180°C i 30 minuter för att få en fin stekyta.

Steg 3

Långtidsstekning
Sänk temperaturen till 150°C och låt köttet tillagas i ytterligare 60 minuter. Vänd köttet var 20:e minut och pensla med BBQ-sås eller buljong för extra smak och saftighet.

Steg 4

Dra isär och servera
Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter. Dra isär det med två gafflar och blanda med BBQ-sås. Servera i bröd, tacos eller med potatis.

Tips för pulled pork i airfryer

Vill du ha extra saftigt kött? Linda in köttet i aluminiumfolie under den sista halvan av tillagningen. För mer smak kan du marinera köttet över natten i en blandning av olja, vitlök, sojasås och kryddor. Använd en köttermometer och se till att innertemperaturen är 90–95°C för perfekt mörhet.

Ingredienser

Tillagningstid

Pulled pork i airfryer - Kalkylator