Räkor i airfryer

Räkor i airfryer är ett snabbt och enkelt sätt att få saftiga, smakrika och lätt krispiga räkor utan att behöva steka dem i panna. Perfekt som förrätt, i en sallad eller som del av en lyxig skaldjursmiddag!

Dela: Räkor i airfryer
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Räkor i airfryer med vitlök och citron.

Varför laga räkor i airfryer?

Att tillaga räkor i airfryer är både smidigt och tidseffektivt. Räkorna blir jämnt tillagade och får en fin smak med minimal olja. Dessutom kan du enkelt krydda dem efter eget tycke och njuta av en hälsosam och proteinrik rätt på bara några minuter!

Så lagar du räkor i airfryer

Steg 1

Förbered räkorna
Skala räkorna om de är oskalade. Torka av dem lätt med hushållspapper och lägg dem i en skål.

Steg 2

Krydda räkorna
Blanda räkorna med olivolja, vitlök, paprikapulver, salt och peppar.

Steg 3

Tillaga i airfryer
Lägg räkorna i airfryer-korgen i ett jämnt lager. Tillaga på 180°C i 6–8 minuter, skaka korgen efter halva tiden för en jämn stekyta.

Steg 4

Servera och njut
Servera direkt med citronklyftor och en god dippsås, eller använd räkorna i en sallad, tacos eller pasta.

Tips för räkor i airfryer

Använd gärna stora räkor (t.ex. tigerräkor eller jätteräkor) för bästa resultat. Om du vill ha extra krispiga räkor kan du vända dem i lite panko innan tillagning. Överkoka inte räkorna – de blir klara snabbt och bör ha en fast men saftig konsistens.

Ingredienser

Tillagningstid

Räkor i airfryer - Kalkylator