Räkor i airfryer är ett snabbt och enkelt sätt att få saftiga, smakrika och lätt krispiga räkor utan att behöva steka dem i panna. Perfekt som förrätt, i en sallad eller som del av en lyxig skaldjursmiddag!
Att tillaga räkor i airfryer är både smidigt och tidseffektivt. Räkorna blir jämnt tillagade och får en fin smak med minimal olja. Dessutom kan du enkelt krydda dem efter eget tycke och njuta av en hälsosam och proteinrik rätt på bara några minuter!
Förbered räkorna
Skala räkorna om de är oskalade. Torka av dem lätt med hushållspapper och lägg dem i en skål.
Krydda räkorna
Blanda räkorna med olivolja, vitlök, paprikapulver, salt och peppar.
Tillaga i airfryer
Lägg räkorna i airfryer-korgen i ett jämnt lager. Tillaga på 180°C i 6–8 minuter, skaka korgen efter halva tiden för en jämn stekyta.
Servera och njut
Servera direkt med citronklyftor och en god dippsås, eller använd räkorna i en sallad, tacos eller pasta.
Använd gärna stora räkor (t.ex. tigerräkor eller jätteräkor) för bästa resultat. Om du vill ha extra krispiga räkor kan du vända dem i lite panko innan tillagning. Överkoka inte räkorna – de blir klara snabbt och bör ha en fast men saftig konsistens.
För att tillaga våra recept optimalt behöver du en högkvalitativ airfryer. Vi har testat och jämfört de bästa modellerna för dig. Upptäck vår omfattande airfryer bäst i test och hitta den perfekta apparaten för ditt kök.
Annons: Denna sida innehåller reklamlänkar.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få nya läckra recept till airfryer, nyheter eller kampanjer.
Genvägar