Schnitzel i airfryer är ett enkelt och snabbt sätt att få en krispig och gyllenbrun panering med en saftig insida. Med airfryer slipper du använda stora mängder olja, samtidigt som schnitzeln blir jämnt tillagad och får den perfekta frasiga ytan. Perfekt till middag med potatis, sallad och en fräsch citronskiva!
Att laga schnitzel i airfryer ger en hälsosammare version av den klassiska panerade rätten eftersom du inte behöver steka den i rikligt med fett. Airfryer gör att paneringen blir härligt krispig utan att schnitzeln blir torr. Dessutom går det snabbt och du slipper stekos i köket!
Förbered schnitzeln
Banka ut köttet om det är för tjockt så att det blir jämnt i tjocklek, cirka 1 cm. Krydda med salt och peppar.
Panera schnitzeln
Doppa schnitzeln i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd. Tryck till paneringen så att den fäster ordentligt.
Tillaga i airfryer
Pensla schnitzeln lätt med olja och lägg den i airfryer-korgen. Tillaga på 200°C i 10–12 minuter, vänd schnitzeln efter halva tiden för jämn tillagning.
Servera och njut
Ta ut schnitzeln och servera den genast med potatis, citronklyftor och en god sallad.
Vill du ha en extra frasig schnitzel? Använd panko istället för vanligt ströbröd. För mer smak, tillsätt lite parmesan i paneringen. Servera schnitzeln med en klick smör och en citronskiva för en klassisk touch.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få nya läckra recept till airfryer, nyheter eller kampanjer.