Bananmuffins i airfryer

Bananmuffins i airfryer är ett snabbt och enkelt sätt att baka saftiga och smakrika muffins. Perfekta när du har övermogna bananer hemma och vill göra något gott till fikat eller frukosten!

Dela: Bananmuffins i airfryer
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Nybakade bananmuffins i airfryer med gyllenbrun yta.

Varför laga bananmuffins i airfryer?

Att baka bananmuffins i airfryer är både smidigt och tidseffektivt. Airfryern ger en jämn och luftig gräddning, och du slipper förvärma ugnen. Muffinsen blir otroligt saftiga tack vare den naturliga sötman i bananerna, vilket också gör att du kan minska mängden socker i receptet.

Så lagar du bananmuffins i airfryer

Steg 1

Mosa bananerna och blanda smeten
Mosa bananerna i en skål och vispa ihop med socker, smält smör och ägg. Tillsätt vaniljsocker och mjölk.

Steg 2

Tillsätt de torra ingredienserna
Sikta ner vetemjöl, bakpulver, kanel och en nypa salt i smeten och rör ihop till en jämn smet.

Steg 3

Grädda i airfryer
Placera muffinsformar i en värmetålig form som passar i din airfryer. Fyll formarna till cirka ⅔ med smet. Tillaga på 160°C i 12–15 minuter.

Steg 4

Låt svalna och njut
Låt bananmuffinsen svalna innan servering. Pudra över florsocker eller toppa med nötter eller chokladbitar för extra smak!

Tips för bananmuffins i airfryer

För att få extra saftiga muffins, använd riktigt mogna bananer. Vill du ha en lyxigare variant? Tillsätt hackad choklad eller valnötter i smeten.

Ingredienser

Tillagningstid

Bananmuffins i airfryer - Kalkylator