Broccoli i airfryer

Broccoli i airfryer blir härligt krispig och smakrik med minimal ansträngning. Perfekt som ett hälsosamt tillbehör eller en lättare måltid!

Dela: Broccoli i airfryer
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Krispig broccoli i airfryer med vitlök och parmesan.

Varför laga broccoli i airfryer?

Att laga broccoli i airfryer är ett snabbt och enkelt sätt att få den perfekt tillagad – mjuk inuti men med en krispig yta. Du slipper överkokt och vattnig broccoli, och behöver bara lite olja för att få en härlig rostad smak.

Så lagar du broccoli i airfryer

Steg 1

Förbered broccolin
Skär broccolin i mindre buketter och skölj den. Torka av med hushållspapper för att ta bort överflödigt vatten.

Steg 2

Krydda broccolin
Lägg broccolibuketterna i en skål och blanda med olivolja, salt, peppar och eventuella kryddor som vitlökspulver eller chili.

Steg 3

Tillaga i airfryer
Lägg broccolin i airfryer-korgen i ett jämnt lager. Tillaga på 200°C i 8–10 minuter, skaka korgen efter halva tiden för en jämn tillagning.

Steg 4

Servera och njut
Ta ut broccolin och toppa eventuellt med lite citronsaft, riven parmesan eller rostade sesamfrön för extra smak.

Tips för broccoli i airfryer

Vill du ha ännu mer smak? Testa att blanda broccolin med riven parmesan innan tillagning eller tillsätt en skvätt citronsaft efteråt. För extra krispighet kan du strö lite panko över broccolin innan du lägger den i airfryer.

Ingredienser

Tillagningstid

Broccoli i airfryer - Kalkylator