Broccoli i airfryer blir härligt krispig och smakrik med minimal ansträngning. Perfekt som ett hälsosamt tillbehör eller en lättare måltid!
Att laga broccoli i airfryer är ett snabbt och enkelt sätt att få den perfekt tillagad – mjuk inuti men med en krispig yta. Du slipper överkokt och vattnig broccoli, och behöver bara lite olja för att få en härlig rostad smak.
Förbered broccolin
Skär broccolin i mindre buketter och skölj den. Torka av med hushållspapper för att ta bort överflödigt vatten.
Krydda broccolin
Lägg broccolibuketterna i en skål och blanda med olivolja, salt, peppar och eventuella kryddor som vitlökspulver eller chili.
Tillaga i airfryer
Lägg broccolin i airfryer-korgen i ett jämnt lager. Tillaga på 200°C i 8–10 minuter, skaka korgen efter halva tiden för en jämn tillagning.
Servera och njut
Ta ut broccolin och toppa eventuellt med lite citronsaft, riven parmesan eller rostade sesamfrön för extra smak.
Vill du ha ännu mer smak? Testa att blanda broccolin med riven parmesan innan tillagning eller tillsätt en skvätt citronsaft efteråt. För extra krispighet kan du strö lite panko över broccolin innan du lägger den i airfryer.
För att tillaga våra recept optimalt behöver du en högkvalitativ airfryer. Vi har testat och jämfört de bästa modellerna för dig. Upptäck vår omfattande airfryer bäst i test och hitta den perfekta apparaten för ditt kök.
Annons: Denna sida innehåller reklamlänkar.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få nya läckra recept till airfryer, nyheter eller kampanjer.
Genvägar