Paprika i airfryer

Paprika i airfryer blir härligt söt och rostad med en lätt krispig yta. Perfekt som ett smakrikt tillbehör eller som bas i olika rätter!

Dela: Paprika i airfryer
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Rostad paprika i airfryer med olivolja och kryddor.

Varför laga paprika i airfryer?

Att laga paprika i airfryer är ett snabbt och enkelt sätt att få den perfekt tillagad – mjuk inuti med en lätt karamelliserad yta. Airfryern ger paprikan en fylligare smak jämfört med att steka eller koka den, och du slipper använda mycket olja.

Så lagar du paprika i airfryer

Steg 1

Förbered paprikan
Skölj paprikan och skär den i breda skivor eller halvor. Ta bort frön och stjälk.

Steg 2

Krydda paprikan
Lägg paprikabitarna i en skål och blanda med olivolja, salt, peppar och eventuella kryddor som vitlökspulver eller chiliflakes.

Steg 3

Tillaga i airfryer
Lägg paprikabitarna i airfryer-korgen i ett jämnt lager. Tillaga på 200°C i 8–10 minuter, skaka korgen efter halva tiden för en jämn tillagning.

Steg 4

Servera och njut
Ta ut paprikan och servera direkt eller använd i sallader, wraps eller som tillbehör till kött och fisk.

Tips för paprika i airfryer

Vill du ha ännu mer smak? Testa att blanda paprikan med balsamvinäger eller lite honung innan tillagning. För en rökigare smak kan du strö över lite rökt paprikapulver.

Ingredienser

Tillagningstid

Paprika i airfryer - Kalkylator