Risotto i airfryer

Risotto i airfryer är ett smidigt sätt att få en krämig och smakrik risotto utan att behöva röra konstant i en kastrull. Med airfryer blir riset perfekt tillagat och du sparar tid samtidigt som du får en underbart len och fyllig risotto.

Dela: Risotto i airfryer
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Krämig risotto i airfryer med parmesan och smör.

Varför laga risotto i airfryer?

Att göra risotto i airfryer minskar arbetet betydligt. Istället för att stå och röra om hela tiden sköter airfryern tillagningen åt dig. Du får samma härliga krämighet och djupa smak, men på ett enklare och mer bekvämt sätt. Perfekt för både vardag och fest!

Så lagar du risotto i airfryer

Steg 1

Förbered riset
Finhacka löken och fräs den i lite olja i en ugnsfast form som får plats i airfryer. Tillsätt riset och låt det fräsa tills det blir lätt genomskinligt.

Steg 2

Tillsätt buljong
Häll i vitt vin och låt det absorberas. Tillsätt sedan varm buljong, rör om och täck formen med aluminiumfolie.

Steg 3

Tillaga i airfryer
Placera formen i airfryer och tillaga på 180°C i 15 minuter. Rör om efter halva tiden för att säkerställa en jämn tillagning.

Steg 4

Tillsätt ost och smör
Ta ut formen och rör ner parmesanost och en klick smör för extra krämighet. Smaka av med salt och peppar.

Tips för risotto i airfryer

Vill du ha extra smak? Testa att tillsätta svamp, sparris eller räkor i risotton. Använd ett ugnsfast kärl som passar i din airfryer och se till att täcka det med folie för att bevara fukten. För en extra lyxig touch kan du blanda i lite crème fraiche eller mascarpone.

Ingredienser

Tillagningstid

Risotto i airfryer - Kalkylator