Laxkotletter i airfryer

Laxkotletter i airfryer är ett enkelt och snabbt sätt att få saftiga och smakrika laxkotletter med en härligt krispig yta. Airfryer gör att laxen tillagas jämnt och behåller sin naturliga saftighet, samtidigt som du slipper använda mycket olja. Perfekt för en hälsosam och god middag!

Dela: Laxkotletter i airfryer
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Laxkotletter i airfryer serverade med citron och grönsaker.

Varför laga laxkotletter i airfryer?

Att tillaga laxkotletter i airfryer är både smidigt och hälsosamt. Airfryer gör att fisken tillagas skonsamt och jämnt, vilket bevarar både smak och näring. Dessutom får du en krispig yta utan att behöva använda stekpanna eller ugn. Laxkotletter i airfryer är ett perfekt alternativ när du vill ha en snabb och nyttig fiskmåltid utan krångel!

Så lagar du laxkotletter i airfryer

Steg 1

Förbered laxen
Torka laxkotletterna med hushållspapper. Krydda med salt, peppar, citronpeppar och vitlökspulver för extra smak.

Steg 2

Pensla med olja
Pensla laxkotletterna med olivolja eller smält smör för att ge dem en fin stekyta och saftighet.

Steg 3

Tillaga i airfryer
Lägg laxkotletterna i airfryer-korgen i ett jämnt lager. Tillaga på 180°C i 10–12 minuter och vänd dem efter halva tiden för en jämn tillagning.

Steg 4

Servera och njut
Ta ut laxkotletterna och låt dem vila någon minut innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som potatis, sallad eller grönsaker.

Tips för laxkotletter i airfryer

För extra smak kan du marinera laxkotletterna i en blandning av citron, honung och vitlök innan tillagning. Om du vill ha en extra krispig yta kan du toppa laxen med pankoströbröd och parmesan. Se till att inte överfylla airfryer-korgen, så att värmen kan cirkulera runt laxen för bästa resultat.

Ingredienser

Tillagningstid

Laxkotletter i airfryer - Kalkylator