Sparris i airfryer

Sparris i airfryer blir härligt krispig och smakrik med minimal ansträngning. Perfekt som ett enkelt tillbehör eller en lätt förrätt!

Dela: Sparris i airfryer
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Krispig sparris i airfryer med parmesan och citron.

Varför laga sparris i airfryer?

Att laga sparris i airfryer är ett snabbt och smidigt sätt att få den perfekt tillagad – mjuk inuti men med en lätt rostad och krispig yta. Det krävs bara lite olja och kryddor för att lyfta smaken, och du slipper använda en stekpanna eller ugn.

Så lagar du sparris i airfryer

Steg 1

Förbered sparrisen
Skär bort den träiga nederdelen av sparrisen. Skölj den och torka av med hushållspapper.

Steg 2

Krydda sparrisen
Lägg sparrisen i en skål och blanda med olivolja, salt, peppar och eventuellt vitlökspulver eller parmesan för extra smak.

Steg 3

Tillaga i airfryer
Lägg sparrisen i airfryer-korgen i ett jämnt lager. Tillaga på 200°C i 7–9 minuter. Skaka korgen efter halva tiden för jämn tillagning.

Steg 4

Servera och njut
Ta ut sparrisen och toppa eventuellt med citronsaft, parmesan eller rostade nötter för extra smak.

Tips för sparris i airfryer

För extra smak kan du blanda sparrisen med balsamvinäger innan tillagning. Om du vill ha ännu mer krispighet kan du strö över lite panko innan du lägger den i airfryern.

Ingredienser

Tillagningstid

Sparris i airfryer - Kalkylator