Stekt lök i airfryer

Stekt lök i airfryer är ett enkelt och smidigt sätt att få gyllenbrun, karamelliserad lök utan att behöva stå vid spisen. Airfryer tillagar löken jämnt, vilket ger en söt och smakrik lök perfekt till hamburgare, korv, biffar eller som en god topping till olika rätter.

Dela: Stekt lök i airfryer
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Gyllenbrun stekt lök i airfryer.

Varför laga stekt lök i airfryer?

Att göra stekt lök i airfryer är både bekvämt och hälsosamt. Du behöver mindre olja än vid stekning i panna, och du slipper röra om hela tiden. Airfryer rostar löken jämnt och lyfter fram dess naturliga sötma, vilket ger en härligt karamelliserad och smakrik lök. Perfekt till en mängd rätter!

Så lagar du stekt lök i airfryer

Steg 1

Förbered löken
Skala och skiva löken tunt eller i ringar, beroende på hur du vill ha den.

Steg 2

Krydda och tillsätt olja
Lägg löken i en skål. Ringla över olivolja, salt, peppar och eventuellt lite socker för extra karamellisering.

Steg 3

Tillaga i airfryer
Lägg löken i airfryer-korgen i ett jämnt lager. Tillaga på 180°C i 10–12 minuter och skaka korgen efter halva tiden.

Steg 4

Servera och njut
Ta ut den stekta löken och låt den vila i ett par minuter. Servera den som tillbehör till dina favoriträtter!

Tips för stekt lök i airfryer

För extra smak kan du tillsätta en skvätt balsamvinäger eller Worcestershiresås innan tillagning. Om du vill ha extra krispig lök kan du öka temperaturen till 200°C de sista 2 minuterna. Stekt lök i airfryer är perfekt som topping på burgare, i grytor eller som en smakrik bas i andra rätter.

Ingredienser

Tillagningstid

Stekt lök i airfryer - Kalkylator